decembrie 8, 2023 RomaniaEnglishRussia

Dezvoltarea pe scară largă a hidrogenului în România

Asociația Energia Inteligentă organizează dezbaterea „Dezvoltarea pe scară largă a hidrogenului în România”. Evenimentul va avea loc marți, orele 11.00 – 12.30 și va fi transmis live pe pagina de Facebook Energia Inteligentă.

Noul context european creat de eforturile de a adopta măsuri de reducere a emisiilor de carbon pentru a atinge neutralitatea climatică până în 2050subliniază necesitatea regândirii sistemului energetic național și importanța dezvoltării de noi surse de energie, mai curată și la fel de sigura ca cea cu care oamenii s-au obișnuit, care să respecte obiectivul de decarbonatare și în același timp să contribuie la securitatea energetică a României.

Folosirea hidrogenului în țara noastră, deși aflat la început de drum, are un potențial mare de a conduce România către îndeplinirea obiectivului de emisii net zero de carbon, cu condiția sa investim în zona de cercetare – inovare și să arătăm deschidere față de noile tehnologii. Atingerea țintelor de mediu trebuie realizată într-o maniera echilibrată care sa contribuie totodată la redresarea economiei.

Tematica evenimentului abordează subiecte precum:

  • Strategia României în domeniul hidrogenului
  • Hidrogenul, soluție eficientă și eficace într-un viitor dominat de energia regenerabilă
  • Hidrogenul, vector al energiei capabil să creeze un echilibru între variabilitatea surselor și volatilitatea consumului
  • Mixul energetic echilibrat, calea către securitatea energetică națională
  • „Hydrogen Valleys” – recunoașterea la nivel european a importanței cercetării și inovării în domeniul hidrogenului verde; de ce România nu este implicată?
  • Producerea și transportul hidrogenului în România – oportunități și limitări

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați.

Persoană de contact: Monica David

Telefon: 0723.999.995, email: monica.david@creativeandmore.ro

RomaniaEnglishRussia