Case cu căldură

imagine1

„Case cu căldură” vine în sprijinul unor familii aflate în dificultate, prin distrubuirea de lemne de foc necesare încălzirii locuințelor. În același timp evidențiază nevoia de încălzire în timpul iernii a peste 70% dintre localităţile din România, care nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie de gaze.

Acest proiect este posibil doar datorită finanțărilor atrase. Împreună schimbăm destine. Ajută o familie să aibă o casă cu caldură iarna aceasta.

Donează și tu!

RO95RZBR0000060019484916
Raiffeisen Bank

Proiectul se derulează în cadrul „Parteneriatului pentru Combaterea Sărăciei Energetice” încheiat între Ministerul Energiei și Asociația Energia Inteligentă cu scopul de a realiza inventarierea locuințelor din România fără energie electrică în vederea identificării unor măsuri de eradicare a sărăciei energetice extreme din țara noastră și a atingerii țintei de 0 gospodării fară electricitate.

Beneficiari

0
oameni fericiti

În baza acordului de colaborare semnat între Crucea Roșie și Asociația Energia Inteligentă au fost identificați un număr de 219 beneficiari, oameni vulnerabili, cu probleme de sănătate, bătrâni și familii cu mulți copii, care se încălzesc cu lemne. Asociația Energia Inteligentă va achiziționa lemne provenite din activitatea de întreținere a pădurilor (răritură), sub forma unor pachetele cu lemne de foc în volum de 1 metru ster și va asigura transportul lor la adresele beneficiarilor identificati în urma acordului de colaborare, unde reprezentantul Crucii Rosii va dona pe baza de process verbal / tabel persoanei vulnerabile pachetul de lemn (1 m ster).

Comunitatea de Sprijin pentru Combaterea Sărăciei Energetice

Pentru că ne plac oamenii activi, mereu dornici să dea o mâna de ajutor, am organizat o echipă de voluntari care să participe la prima ediției a proiectului „Case cu Căldură” prin care vom asigura lemne de foc, atât de necesare încălzirii locuințelor, pentru câteva sute de familii vulnerabile din România.

Vom lua parte împreună la o experiență inedită de voluntariat care va aduce căldură în casele unor oameni încercați de viață. Vom tăia butuci și vom crăpa lemne, pregătind în acest fel, Pachetul de lemne de foc cu numărul 0, primul dintr-o serie de câteva sute care urmează a fi livrate beneficiarilor proiectului „Case cu Căldură”, vârstnici, familii cu mulți copii sau persoane cu handicap.
Deși pare o călătorie în timp, acțiunea noastră este doar un prilej de a cunoaște o altă față a României, neștiută de multă lume, cea în care o mare parte a locuitorilor ei se încălzesc cu lemne de foc pentru că peste 70% din localitățile din țara noastră nu sunt racordate la rețeaua de gaze naturale.

Susținători

0
de case adoptate de:
Previous slide
Next slide
0
donator persoana fizică

Eforturile întreprinse de statul român pentru protejarea consumatorului vulnerabil – de la momentul legiferării acestuia – au fost neconvingătoare, sărăcia energetică accentuându-se în România în această perioadă. Vulnerabilitatea energetică reprezintă, în fapt, o problemă socială, a cărei soluționare este sprijinirea ieșirii consumatorului final din situația vulnerabilității energetice.
În prag de iarnă, când multe familii din România suferă de frig, companii românești au înțeles să se implice și să sprijine campania Case cu căldură, care dorește să aducă pachete cu lemne familiilor nevoiașe.

Evenimente

Voluntari pentru Case cu căldură

 

Astăzi, 25 noiembrie 2023, în satul Teșila, Comuna Valea Doftanei, 17 voluntari au luat parte la o experiență inedită care va aduce căldură în casele unor oameni încercați de viață. Am tăiat butuci și am crăpat lemne, pregătind în acest fel pachetul de lemne de foc 0, primul dintr-o serie de câteva sute care urmează a fi livrate beneficiarilor proiectului „Case cu Căldură”, vârstnici, familii cu mulți copii sau persoane cu handicap. Echipa primei ediții a proiectului „Case cu Căldură” derulat de Asociația Energia Inteligentă în cadrul „Parteneriatului pentru Combaterea Sărăciei Energetice” încheiat cu Ministerul Energiei, a reunit voluntari ai Ministerului Energiei în frunte cu Ministrul Energiei Sebastian Burduja, reprezentanți mass media și membri ai Asociației Energia Inteligentă.

Echipa primei ediții a proiectului „Case cu Căldură” derulat de Asociația Energia Inteligentă în cadrul „Parteneriatului pentru Combaterea Sărăciei Energetice” încheiat cu Ministerul Energiei, a reunit voluntari ai Ministerului Energiei în frunte cu Ministrul Energiei Sbastian Burduja, din mass media și membrii ai Asociației Energia Inteligentă.

Media

Contact

Monica David
Coordonator proiect Case cu Căldură
Telefon: 0723.999.995
Email: monica.david@creativeandmore.ro

RomaniaEnglishRussia