iulie 12, 2024 RomaniaEnglishRussia

Zilele Prevenirii Dezastrelor 20-22 octombrie 2023, Oradea

Asociația Energia Inteligentă organizează la Oradea în perioada 20-22 octombrie 2023 „Zilele Prevenirii Dezastrelor”. Acțiunea, derulată în fața Muzeului Țării Crișurilor este organizată în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania – BATRA 2023 și își propune să desfășoare acțiuni de informare și de responsabilizare a comunității locale cu privire la diverse situații care pot pune viața în pericol, precum: incendii, dezastre naturale, cutremure și dispariții de persoane și, totodată, să crească gradul de conștientizare a măsurilor de prevenire a accidentelor și a situațiilor neprevăzute.

Programul acțiunii:

Vineri, 20 octombrie 2023 – Muzeul Țării Crișurilor

Ora 10.00 | Deschiderea evenimentului cu participarea reprezentanților Departamentului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, Asociației Câinilor Utilitari și Asociației Energia Inteligentă.

Ora 10.15 | Inaugurarea expoziției „Focul de la Copșa Mică” realizată de Muzeul Gazelor Naturale.

Ora 10.30 | Demonstrație de dresaj canin și sesiuni de conștientizare în ceea ce privește utilizarea câinilor în activitățile de căutare și salvare susținute de Asociația Clubul Câinilor Utilitari.

Orele 11.00 – 16.00| Acțiuni de informare și responsabilizare adresate copiilor, derulate în centrele mobile de instruire a populației cu sprijinul reprezentanților ISU.

Sâmbătă, 21 octombrie 2023 – Muzeul Țării Crișurilor

Ora 10.30 | Demonstrație de dresaj canin și sesiuni de conștientizare în ceea ce privește utilizarea câinilor în activitățile de căutare și salvare susținute de Asociația Clubul Câinilor Utilitari.

Orele 10.00 – 16.00 | Expoziția „Focul de la Copșa Mică” realizată de Muzeul Gazelor Naturale.

Orele 10.00 – 16.00 | Acțiuni de informare și responsabilizare adresate copiilor, derulate în centrele mobile de instruire a populației cu sprijinul reprezentanților ISU.

Duminică, 22 octombrie 2023 – Muzeul Țării Crișurilor

Orele 10.00 – 14.00 | Expoziția „Focul de la Copșa Mică” realizată de Muzeul Gazelor Naturale.

Orele 10.00 – 14.00 | Acțiuni de informare și responsabilizare adresate copiilor, derulate în centrele mobile de instruire a populației cu sprijinul reprezentanților ISU.

Asociația Energia Inteligentă desfășoară variate activități educative în diferite domenii precum energie, cultură, comportament responsabil sau prevenire a situațiilor care pot pune viețile oamenilor în pericol. Până în prezent au fost derulate programe precum: „Gazul natural – prieten și dușman”, „Ziua pompierilor din România” și „Implică-te: fii voluntar”cu scopul de a crește gradul de conștientizare în rândul copiilor și tinerilor cu privire la folosirea responsabilă a produselor ce conțin substanțe inflamabile, la acțiunile de prevenire și combatere a incendiilor, respectarea regulilor privind folosirea de mijloace ce pot provoca incendii si măsurile de prim ajutor în cazul unor astfel de accidente, dar și la importanța implicării în societate prin acțiuni de voluntariat centrate pe nevoile semenilor. În cei peste 6 ani de activitate, peste 800 de copii au luat parte la programele de pregătire pe care Asociația Energia Inteligentă le-a organizat în parteneriat cu Inspectoratul Pentru Situații De Urgență ,,Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu, prin Secția de Pompieri Mediaș, Poliția Română, Asociația Lupus Fortis Mediensis, Muzeul Gazelor Naturale și alte instituții școlare, de cultură și ONG-uri.

Înființată în 2010, Asociația Clubul Câinilor Utilitari este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiective principale pregătirea câinilor de utilitate socială, consilierea diferitelor organizații guvernamentale sau non-guvernamentale în ceea ce privește folosirea câinilor utilitari și educarea opiniei publice despre beneficiile interacțiunii om-câine. Clubul Câinilor Utilitari (CCU) formează echipe de voluntari, om-câine, pentru intervenții de salvare în caz de cutremur sau dispariții în mediul urban sau natural, câini de terapie asistată de animale, proiecte dedicate publicului larg bazate pe educație și bunăstarea animalelor. CCU a luat parte alături de Asociația Energia Inteligentă la organizarea de exerciții demonstrative de dresaj și sesiuni de conștientizare în ceea ce privește utilizarea câinilor în activitățile de căutare și salvare, dar și de exerciții ample de căutare urbană și în mediul natural, în cadrul evenimentului „Zilele prevenirii dezastrelor” derulat la Mediaș noiembrie 2022.

Ediția din Oradea a proiectului „Zilele Prevenirii Dezastrelor” este organizat în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania – BATRA 2023 și se bucură de sprijinul partenerilor instituționali: Departamentul pentru Situații de Urgență, Asociația Clubul Câinilor Utilitari și Muzeul Gazelor Naturale. S-au alăturat acțiunii în calitate de parteneri companiile Transgaz, ALRO SA și OMV Petrom.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați.

Persoană de contact: Monica David

Telefon: 0723.999.995, email: monica.david@creativeandmore.ro.

RomaniaEnglishRussia