februarie 26, 2024 RomaniaEnglishRussia

Nu doar Asociația Energia Inteligentă critică Codul Rețelei de Gaze, ci și Agenția pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER)

fara-titlaauÎn urmă cu 14 ore Agenția pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER) a publicat Raportul privind modul în care țările membre ale UE au implementat regulile de acces și folosire a sistemelor de transport gaze, România fiind țara care în opinia ACER (și a Asociației Energia Inteligentă), stă cel mai prost din acest punct de vedere.

Am criticat în mai multe rânduri modul în care Transgaz și ANRE a înțeles să construiască Codul rețelei sistemului de transport gaze. Am demisionat în anul 2009 din poziția de Manager de Proiect de implementare al Codului Rețelei, am arătat în anul 2014, 2015 și 2016 că drumul abordat este unul închis.

”Capul Plecat” al majorității participanților la piață, care indirect fac jocul de peste 9 ani instituțiilor care susțin un act nefuncțional, au astăzi ocazia să citească Raportul ACER.

Raportul ACER la adresa României este unul deosebit de critic, dar totuși abordat doar la un nivel generalist, realitatea fiind mult mai dură.

Asociația Energia Inteligentă va lupta pentru realizarea unei piețe funcționale, în care existența unui Cod al Rețelei de Gaze clar, corect și echitabil, este prioritară.

RomaniaEnglishRussia