decembrie 8, 2023 RomaniaEnglishRussia

ENERGIE PENTRU VIAȚĂ – „adapostul este dreptul meu”

Asociația Energia Inteligentă (AEI) a implementat în vara anului 2023, în județul Bistrița Năsăud, două noi etape ale proiectului „Energie pentru viață”. Prin această inițiativă asociația a adus energie electrică, prin montarea de panouri fotovoltaice, în 10 case care nu au fost niciodată electrificate, situate în zone izolate. Astfel, în iunie 2023 inițiativa AEI a fost prezentă, în cadrul celei de-a cincea etape a proiectului, în Comuna Leșu din zona Munților Rodnei și în cadrul celei de-a șasea etape în Comuna Prundul Bârgăului din masivul cu același nume.

În acest context, Asociația Energia Inteligentă organizează luni, 2 octombrie 2023, orele 11.00 – 12.00, dezbaterea „Energie pentru viață – adapostul este dreptul meu”, pentru a discuta despre importanța implicării în acțiuni care pot aduce o schimbare în bine în viața semenilor noștri. Evenimentul se va desfășura online și va fi transmis live pe pagina de Facebook a Asociației Energia Inteligentă.

Ziua de 2 octombrie nu a fost aleasă întâmplător. Este data la care se va celebra în 2023 Ziua Mondială a Habitatului, un motiv in plus pentru a vorbi despre conditiile în care un numar destul de mare de familii își duc viata și despre modul în care proiecte precum „Energie pentru viata” pot aduce o schimbare semnificativă în societate.

Ziua Mondială a Habitatului a fost desemnată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, la recomandarea Comisiei pentru Așezări Umane a ONU și este sarbatorită în fiecare an în prima zi de luni a lunii octombrie. Sub genericul „adapostul este dreptul meu” ea a fost celebrată pentru prima dată în 1986, iar principalul său scop este de a reflecta asupra dreptului fundamental al fiecărui om de a avea un adapost și a necesității armonizării așezărilor umane cu mediul natural, bază a dezvoltării durabile.

În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte precum:

– importanța proiectelor de CSR și modul în care ele sunt primite de către companii

– necesitatea implicării active în inițiative cu impact social și rolul pe care acestea îl au asupra dezvoltării societății

– rolul voluntariatului în a construi o lume mai bună

Pentru mai multe detalii despre eveniment, nu ezitați să ne contactați.

Persoană de contact: Monica David

Telefon: 0723.999.995 | email: monica.david@creativeandmore.ro

RomaniaEnglishRussia