februarie 26, 2024 RomaniaEnglishRussia

dezbaterea online „Hidrogenul, parte din mixul de energie curată al României”,

Asociația Energia Inteligentă organizează dezbaterea online „Hidrogenul, parte din mixul de energie curată al României”, ce va avea loc vineri, 30 septembrie 2022, orele 11.00 – 12.30.

Parte din proiectul „România Tradițională cu Energie Curată”, evenimentul își propune sa aducă în dezbatere noile forme de energie și rolul pe care îl poate juca hidrogenul în mixul energetic național.

Într-o perioadă plina de provocări în ceea ce privește securitatea energetică și atingerea țintei ambițioase de emisii de carbon net-zero până în 2050, România s-a înscris pe un drum al înlocuirii combustibililor clasici cu energie curată, extrem de eficientă și la fel de sigură cu cea cu care oamenii s-au obișnuit.

Evenimentul va aborda următoarele teme de dezbatere:

 • Strategia națională de dezvoltare în domeniul hidrogenului
 • Producerea de hidrogen în România – perspective și limitări
 • Transportul hidrogenului în România
 • Rolul hidrogenului în mixul energetic național
 • Hidrogenul – sursă de energie curată și sigură

Au fost invitați să se alăture discuției în calitate de vorbitori:

 • Dan Drăgan, Secretar de Stat, Ministerul Energiei
 • Ioan Iordache, Director Executiv, Asociația pentru Energia Hidrogenului din România
 • Ionuț Ciubotaru, Vicepreședinte pentru Dezvoltarea Afacerii, OMV Petrom
 • Alexandru Bădescu, Head of On-site Department Cluster South East Europe, Linde Gaz Romania
 • Ion Sterian, Director General Transgaz
 • Dumitru Coman, Director General Chimcomplex

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook Energia Inteligentă și ale partenerilor media: Financial Intelligence, The Diplomat, Economistul, Club Economic, România Durabilă, Spot Media, News Energy, Energy Center și InvesTenergy.

Lansat de Asociația Energia Inteligentă în luna iunie a acestui an, „România Tradițională cu Energie Curată” promovează păstrarea tradițiilor românești concomitent cu susținerea tehnologiilor moderne care să permită producerea de energie curată. Prin proiectul pilot derulat în Munții Căpățânii, 10 stâne au fost dotate cu panouri fotovoltaice după refacerea cailor de acces, pentru a facilita păstrarea îndeletnicirii păstoritului si, totodată, ne propunem derularea de campanii de informare asupra importanței acceptării de noi forme de energie, o energie mai curată și la fel de sigură ca cea cu care oamenii s-au obișnuit. Astfel proiectul „România Tradițională cu Energie Curată” va aduce o contribuție semnificativă la păstrarea identității naționale folosind energie curată.

Pentru mai multe detalii nu ezitați să ne contactați.

Persoană de contact: Monica David

Telefon: 0723.999.995, email: monica.david@creativeandmore.ro.

RomaniaEnglishRussia