iunie 15, 2024 RomaniaEnglishRussia

Campania publică “Preț Corect La Gaze și Energie”

img_20150529_084326Campania “Preț Corect La Gaze” a apărut la începutul anului 2015 din dorința de a contribui la formarea pieței de gaze, prin informarea clienților, dar și ca o reacție la modul în care s-a desfășurat trecerea de la piața reglementată la piața liberă pentru clienții non-casnici, marcată de poziția dominantă a furnizorilor în relația cu clienții non-casnici.

Campania a fost una voluntară, nu a fost îndreptată împotriva cuiva sau în sprijinul altcuiva, atitudinea critică expusă pe tot parcursul Campaniei a fost una constructivă și corectivă, pentru stabilirea unei piețe de gaze libere, care să avantajeze deopotrivă toți actorii.

Liberalizarea pieței de gaze a clienților non-casnici de la începutul anului 2015, a scos în evidență practici prin care furnizorii au impus clauze comerciale păguboase pentru clienți, clauze care se reflectă în costul gazelor care diferă față de prețul din contract.

Piața liberalizată a gazelor naturale și energiei electrice fără consumatori informați, încurajați să intervină, susținuți să negocieze, capabili să analizeze diverse oferte, determinați să acționeze responsabil, prudent și fără a se lăsa constrânși, nu va fi decât o altă dezamăgire pentru poporul român.

Pe site-ul www.pretcorectlagaze.ro se pot identifica acțiunile întreprinse până în prezent în acest demers.

Acțiuni:

  • Diseminare prin intermediul mediului online și massmedia a modului în care funcționează piața de gaze și modul de tranzacționare a gazelor;
  • Caravana PrețCorectLaGaze – întâlniri cu consumatorii de gaze în diverse localități din țară pentru a dialoga despre piața de gaze și rolul lor important în asigurarea funcționării acesteia;
  • Cursuri gratuite – Cum cumpărăm gaze și energie electrică corect?
RomaniaEnglishRussia