iunie 15, 2024 RomaniaEnglishRussia

Zilele Prevenirii Dezastrelor, Târgu Jiu, 31 mai – 2 iunie 2024

Asociația Energia Inteligentă organizează la Târgu Jiu, în perioada 31 mai – 2 iunie 2024 „Zilele Prevenirii Dezastrelor”. Proiectul își propune să desfășoare acțiuni de informare și de responsabilizare a comunității locale cu privire la diverse situații care pot pune viața în pericol, precum: incendii, dezastre naturale, cutremure și dispariții de persoane și, totodată, să crească gradul de conștientizare a măsurilor de prevenire a situațiilor neprevăzute și a tehnicilor de acordare de prim ajutor.

Evenimentul este organizat cu sprijinul partenerilor noștri:

Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Lt. Col. Dumitru Petrescu” al Județului Gorj, va pune la dispoziția participanților unități mobile și personal specializat pentru instruirea celor interesați cu privire la conduita pe care trebuie să o adopte pentru a limita posibilele efecte negative în situații care pot pune în pericol vieți omenești.

Clubul Câinilor Utilitari, organizație non-guvernamentală ce are ca obiective principale pregătirea câinilor de utilitate socială și educarea opiniei publice despre beneficiile interacțiunii om-câine va susține demonstrații de dresaj canin și sesiuni de conștientizare în ceea ce privește folosirea câinilor în misiuni de căutare salvare a persoanelor dispărute în mediu natural sau dărâmături.

Academia Titi Aur va fi prezenta la Târgu Jiu pentru a promova responsabilitatea în trafic și importanța purtării centurii de siguranță. UMATA, simulatorul de răsturnare și impact al academiei, îi ajută pe șoferi sau pe viitorii conducători auto să înțeleagă forțele care acționează asupra corpului uman si care este procedura corectă de abordare a unei astfel de situații și în același timp să conștientizeze cât de puternic și periculos poate fi un impact frontal.

PROGRAM

Vineri, 31 mai 2024

Ora 12.30 | Deschiderea evenimentului

Ora 13.00 – 14.00 | Demonstrație de dresaj canin și sesiuni de conștientizare în ceea ce privește utilizarea câinilor în activitățile de căutare – salvare susținute de Asociația Clubul Câinilor Utilitari.

Ora 12.30 – 15.00 | Acțiuni de informare și responsabilizare adresate copiilor, derulate în centrele mobile de instruire a populației cu sprijinul reprezentanților ISU Gorj.

Ora 12.30 – 15.00| Acțiuni de promovare a responsabilității în trafic și purtării centurii de siguranță derulate de Academia Titi Aur în simulator.

Sâmbătă, 01 iunie 2024

Ora 10.00 – 12.00 | Demonstrație de dresaj canin și sesiuni de conștientizare în ceea ce privește utilizarea câinilor în activitățile de căutare- salvare susținute de Asociația Clubul Câinilor Utilitari.

Ora 10.00 – 15.00 | Acțiuni de informare și responsabilizare adresate copiilor, derulate în centrele mobile de instruire a populației cu sprijinul reprezentanților ISU Gorj.

Ora 10.00 – 15.00| Acțiuni de promovare a responsabilității în trafic și purtării centurii de siguranță derulate de Academia Titi Aur în simulator.

Duminica, 02 iunie 2024

Ora 10.00 – 15.00 | Acțiuni de informare și responsabilizare adresate copiilor, derulate în centrele mobile de instruire a populației cu sprijinul reprezentanților ISU Gorj.

Ora 10.00 – 15.00| Acțiuni de promovare a responsabilității în trafic și purtării centurii de siguranță derulate de Academia Titi Aur în simulator.

Despre organizator:

Asociația Energia Inteligentă (AEI) este o organizație non-profit care reunește profesioniști din domeniul gazelor naturale, hidrogenului, energiei nucleare, energiei electrice și eficienței energetice. AEI desfășoară variate activități educative în diferite domenii precum energie, cultură, comportament responsabil sau prevenire a situațiilor care pot pune viețile oamenilor în pericol. Până în prezent au fost derulate programe precum: „Gazul natural – prieten și dușman”, „Ziua pompierilor din România”, „Implică-te: fii voluntar” și „Zilele prevenirii dezastrelor” cu scopul de a crește gradul de conștientizare în rândul copiilor și tinerilor cu privire la folosirea responsabilă a produselor ce conțin substanțe inflamabile, la acțiunile de prevenire și combatere a incendiilor, respectarea regulilor privind folosirea de mijloace ce pot provoca incendii si măsurile de prim ajutor în cazul unor astfel de accidente, dar și la importanța implicării în societate prin acțiuni de voluntariat centrate pe nevoile semenilor.

RomaniaEnglishRussia