iulie 12, 2024 RomaniaEnglishRussia

Proiectul “Energie pentru Viața”, câștigătorul locului III la Ediția XXII a Galei Societății Civile 2024

In cadrul Galei Festive organizate in data de 20 iunie 2024, Proiectul “Energie pentru Viața”, al Asociației Energia Inteligentă a fost declarat câștigătorul locului III la Ediția XXII a Galei Societății Civile 2024, Categoria Dezvoltare Economica și Sociala.
În urmă cu patru ani, AEI a lansat proiectul ”Energie pentru viață” cu un scop clar: să electrifice zonele rurale izolate din România. Până acum am reușit să aducem energie electrică în 15 cătune, schimbând în mod fundamental modul de viață al acestor comunități locale.
În premieră națională Asociația noastră a realizat ”Registrul național al caselor fără energie electrică” cu sprijinul Ministerului Energiei, în cadrul Parteneriatului pentru combaterea sărăciei energetice. Acest registru a scos la iveală faptul că există 5.494 locuințe fără energie electrică, locuite de 11.611 persoane, dintre care 40% sunt copii sub 18 ani. Aceste cifre ne motivează și mai mult să ne continuăm eforturile. Dezideratul nostru este simplu, dar ambițios: 0 locuințe neelectrificate în România. Știm că se poate și suntem hotărâți să transformăm acest vis în realitate.
Săptămâna viitoare, membrii Asociației vor fi în Muncții Apuseni, în cadrul celei de a șaptea ediții a proiectului. Fiecare proiect de acest fel ne adduce mai aproae de visul nostrum de a vedea fiacre casa din România luminată.
Doresc să aduc mulțumiri, întregii echipe AEI și în special colegei mele Monica David, vicepreședinte AEI, pentru Proiectele de interes național promovate și felul în care reusește sa scoată cei mai bun din oameni.
În încheiere, vreau să subliniez că acest premiu nu este doar al nostrum, al Asociației Energia Inteligentă, ci al tuturor celor care cred în puterea Energiei de a schimba vieți. Este un premiu pentru fiecare persoană care a contribuit la acest proiect, pentru fiecare familie care acum trăiește în lumina și pentru viitorul copiilor care merită o șansă la o viață mai bună.

RomaniaEnglishRussia