februarie 26, 2024 RomaniaEnglishRussia

PRIORITĂȚILE ASOCIAȚIA ENERGIA INTELIGENTĂ PENTRU URMĂTORII 4 ANI

Anul 2024 este unul marcat de planuri mari pentru Asociația Energia Inteligentă (AEI). Ne-am propus să continuăm proiectele care ne-au consacrat și să punem un mare accent pe cele educaționale, de informare, responsabilizare și creștere a rezilienței. Vom continua să dezvoltăm cele trei direcții de acțiune ale organizației care vizează sectorul energetic în ansamblul său, consumatorii de gaze naturale și energie electrică și educarea publicului larg și, prin contribuția membrilor Asociației Energia Inteligentă, profesioniști din domeniul gazelor naturale, hidrogenului, energiei nucleare, energiei electrice și eficienței energetice, să ridicăm probleme de interes național și să propunem soluții la provocările care există în sectorul energetic din România.

Echipa Asociației Energia Inteligentă s-a mărit prin adeziunea noilor membri. Ne face plăcere să urăm bun venit domnului Marius Petrescu, expert în piețe de gaz și energie. În urma convocării AGA desfășurată în data de 25 ianuarie, cu o prezență a membrilor de peste 83%, a fost votată noua echipă de conducere a Asociației Energia Inteligentă. Dumitru Chisăliță va fi în continuare președintele AEI,  în timp ce poziția de Vicepreședinte urmează să fie deținută pentru următorii 4 ani de Monica David, Fondator Creative and More și colaborator activ al asociației din anul 2020. Radu Măgerușan, administratorul uneia dintre cele mai vechi firme specializată în eficiență energetică, a devenit noul Secretar al Asociației Energia Inteligentă.

Ne dorim să rămânem un punct de reper în sectorul energetic și să tragem în permanență semnale de alarmă acolo unde se impune, dar să venim și cu propuneri care să schimbe lucrurile în România. Alături de celalți membri ai Asociației Energia Inteligentă, vom continua să susținem creșterea gradului de transparență pe piața de energie, reducerea sărăciei energetice extreme din România, educarea continuă a consumatorilor pentru a-și cunoaște și folosi cu încredere drepturile și a obține un preț corect la gaze naturale și energie electrică. Nu trebuie să uităm nici de obiectivele de mediu si de noile tehnologii care pot susține trecerea către Net Zero CO2, pe care lumea trebuie să le cunoască, să le înțeleagă și să le adopte în cunoștință de cauză, alături de principii sănătoase de eficiență energetică.

Prin analizele, studiile și proiectele sale, AEI va continua să aducă în atenția profesioniștilor din energie informații privind trendurile la nivel european, sisteme de finanțare disponibile, recomandări ale Comisiei Europene, importanța preluării celor mai noi tehnologii în domeniu energetic și alinierea la recomandările și tendințele europene. În același timp ne dorim să contribuim la o mai bună informare a consumatorilor casnici și non-casnici de gaze și energie, activitate centrală a Asociației Energia Independentă încă de la înființare, pentru ca aceștia să poată fi mai bine pregătiți în alegerea furnizorului și a pachetelor de servicii potrivite, negocierea contractelor de achiziție și înțelegerea corectă a facturilor pe care le plătesc. Nu în ultimul rând, educarea și formarea continuă vor rămâne un pilon principal în activitatea derulată de AEI cu accent pe eficiență energetică, protecția mediului, înțelelerea importanței acceptării noilor tehnologii și a îmbrățisării într-o măsură cât mai mare a surselor de producere a energiei regenerabile.

RomaniaEnglishRussia