iulie 12, 2024 RomaniaEnglishRussia

Picnic caritabil la Valea Screzii

În iarna care a trecut, Asociația Energia Inteligentă a derulat proiectul „Case cu căldură” prin care a distribuit lemne de foc familiilor aflate în dificultate. Am realizat când am distribuit lemnele că realitatea din teren este mult mai crudă decăt ne-am putut imagina și că, pe lângă familiile vulnerabile, există o mulțime de cămine de bătrâni și de copii care cu greu se încălzesc iarna. Un astfel de exemplu este căminul de copii de la Valea Screzii. Care adăpostește 76 de suflete (42 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani și 34 de adulți cu diverse probleme).

Haideți să le dăm o mână de ajutor!

Asociația Energia Inteligentă organizează evenimentul „Picnic Caritabil la Valea Screzii” cu scopul de a strânge fonduri pentru achiziționarea de lemne de foc pentru centrul ProVita situat în localitatea Valea Screzii. Va fi o zi care va sta sub semnul bucuriei: vom petrece o zi în aer liber, vom cunoaște copiii care trăiesc în acest centru, vom face picnic și ne vom juca împreună.

Când: sâmbătă, 29 iunie, ora 11.00 – 16.00

Unde: Centrul Pro Vita, Valea Screzii, județul Prahova

Alătură-te cauzei noastre!

Asociația Provita este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, care își desfășoară activitatea în cele două centre sociale situate în satele Valea Plopului și Valea Screzii din judetul Prahova. Fondată de preotul Nicolae Tănase în anul 1991, asociația a adăpostit de-a lungul timpului peste 10.000 de persoane defavorizate: copii, mame, bătrâni, persoane cu dizabilități. În momentul de față, peste 400 de persoane și-au găsit un cămin în centrele ProVita.

Misiunea Asociatiei ProVita este aceea de a oferi adapost și condiții normale de trai copiilor abandonati, neglijați sau orfani, de a oferi îngrijire și adapost femeilor, mamelor cu copii și celor în devenire, adulților fără adăpost și bătrânilor părăsiți, dar mai ales sentimentul de familie celor care trăiesc în situații limită, indiferent de sex, rasă sau religie.

Obiectivele organizației sunt dezvoltarea de programe de asistență socială pentru copii orfani sau abandonați, mame tinere singure; de reintegrarea socială a copiilor străzii și a celor abandonați în spitale; de integrarea în comunitate a tinerilor peste 18 ani nevoiți să părăsească orfelinatele; de protecție a tinerelor mame respinse de familie.

Un mic „ghid de donații” publicat de site-ul asociației Provita enumeră lucrurile necesare bunei desfășurări a activităților în centrele sociale din Valea Plopului și Valea Screzii și oferă un exemplu în ceea ce privește cantitățile necesare.

„Numarul mare de oameni pe care-i găzduim înseamna și cantități foarte mari de resurse consumate. Iată câteva exemple grăitoare:

• peste 1000 kg de cartofi sunt suficienți pentru doar o săptămână;
  • sunt necesare minim 15 TIR-uri cu lemne pe an pentru a putea trece cu bine peste iarnă”

Cum puteți ajuta?

Achiziționând unul din pachetele de mai jos, contribuiți la strângerea de fondurilor necesare achiziționarii de lemne de foc:

„îmi pasă și ajut” – 250 lei / persoană – include participarea unei persoane la picnic și donația pentru achiziționarea de lemne de foc

„Familia faptelor bune” – 550 lei – include participarea a trei persoane la picnic (2 adulți și un copil) și donația pentru achiziționarea de lemne de foc; pentru fiecare persoană în plus (va încurajăm să invitați și alți membri ai familiei; frați, suroro, bunici, unchi, mătuși sau verișori) se adauga 100 de lei \ persoană

„Casă cu căldură” – 150 lei – include donația pentru achiziționarea de lemne de foc (fără participare fizică)

Pentru a te alătura cauzei noastre te rugam să completezi formularul „Case cu căldură” și să virezi suma aleasă în contul RO95RZBR0000060019484916 deschis la  Raiffeisen Bank.

Cei care doresc pot aduce și alte lucruri folositoare copiilor precum haine, rechizite, jucării, pentru că, așa cum spune părintele Tănase „orice lucru pe care îl aveți în plus, cu siguranță nouă o să ne fie de mare folos”. Centrul Provita adăpostește 42 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani.

Întotdeauna am crezut în puterea comunității și am știut că succesul proiectelor Asociației Energia Inteligentă se datorează prietenilor organizației noastre, care ne-au susținut și au făcut ca lucrurile să se întâmple. Și mai cred că fiecare dintre noi avem nevoie să ne conectăm, să facem parte din comunitate, să ne simțim apreciați, valoroși și folositori. De aceea am convingerea că împreuna putem aduce zâmbete copiilor găzduiți în centrele Pro-Vita, printr-o faptă bună dublă: creăm o zi de neuitat pentru ei, invităndu-i la un picnic și în același timp contribuim la strângerea necesarului de lemne de foc pentru iarna următoare

Pentru detalii suplimentare rămânem cu plăcere la dispoziția dumneavoastră.

Persoană de contact: Monica David, Coordonator proiect

Telefon: 0723.999.995 | Email: contact@asociatiaenergiainteligenta.ro

Vă mulțumim pentru implicare!

RomaniaEnglishRussia