iulie 12, 2024 RomaniaEnglishRussia

La Mulți Ani – Asociația Energia Inteligentă

În urmă cu 8 ani de zile se aproba la Judecătoria Mediaș înființarea Asociației Energia Inteligentă.

Succesul nu se măsoară în ani ci în numărul de proiecte, și mai ales în impactul pe care îl au în domeniul în care activezi sau în societate. Ne place să credem că toate cele 20 de proiecte derulate de Asociație și-au lasat amprenta fie în sectorul energetic, chiar dacă au reprezentat doar o picătură în oceanul provocărilor care există în acest domeniu în România, prin studiile, analizele, volumele lansate și webinariile organizate, fie asupra societații care a devenit mai conștientă, mai responsabilă, mai rezilientă și datorită acțiunilor AEI precum „Zilele prevenirii dezastrelor”, „Eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050”, „România tradițională cu energie curată”, Preț corect la gaze și energie”, „Energie pentru viață” sau „Academia consumatorilor”.

Cea mai mare realizare a Asociației Energia Inteligentă în 2023 a fost realizarea „Registrului Electronic Național al Gospodăriilor Fără Energiei Electrică” care cuprinde inventarierea locuințelor neelectrificate din România și lansarea către autorități a Planului de Măsuri care dă forță proiectului „Energie pentru viață” pentru a eradica săsăcia energetică extremă din România. Proiect premiat la Gala Societățiil Civile din România din anul 2024.

Încheierea Parteneriatului pentru Combaterea Sărăciei Energetice cu Ministerul Energiei, parteneriat vine ca o recunoaștere a tuturor eforturilor noastre – membri ai asociației, parteneri, susținători, de a trage un semnal de alarmă asupra sărăciei energetice extreme din România și de a arăta că există soluții prin care acest fenomen poate fi atenuat. Alături de toți susținătorii noștri vom continua să aprindem lumina în case care nu au fost niciodată racordate la rețeaua de energie electrică și să aducem căldură în casele celor mai puțin norocoși decât noi.

Proiectele derulate de Asociatia Energia Inteligenta sunt urmatoarele:

 1. Case cu Caldură
 2. Energie pentru Viață
 3. România Tradițională cu Energie Curată
 4. Zilele Prevenirii Dezastrelor
 5. Gătit în cuptorul solar
 6. Punct și de la capăt pe piața de gaze și energie
 7. Preț Corect La Gaze și Energie
 8. Hidrogenul Vector al Energiei Viitorului
 9. Eficiența Energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050
 10. Stop aruncării uleiului alimentar uzat
 11. Aici vor fi banii dumneavoastra
 12. Academia Consumatorilor
 13. Eficiența Energetică Inteligentă
 14. Viitorul transporturilor
 15. Registrul  eCarbon
 16. Voluntar în Apuseni
 17. Adoptă o scrisoare pentru Moș Crăciun
 18. Energia în Alegeri
 19. Energia în spatele scenei
 20. Cu Familia prin România

Asociația a realizat în această perioadă : 52 de seminarii și webinarii, 15 studii naționale în domeniul energiei, membrii săi au lansat 21 de cărți și au publicat 352 de articole, prezența AEI în mas media a însemnat cu 9.652 de poziții exprimate, doar în ultimii 2 ani.

Rezultatele AEI a făcut ca numărul membrilor să crescă continuu, Asociația Energia Inteligentă devenind prima asociație care reunește profesioniști din Energie, unde numărul femeilor este mai mare decât al bărbațiilor (43% bărbați și 57% femei)!

Ne dorim ca și în anii următori să fim cel puțin la fel de activi ca în această perioadă, să continuăm proiectele AEI și să dezvoltăm altele noi, astfel încât Asociația Energia Inteligentă să rămână un punct de referință în sectorul energetic din România. Toate inițiativele asociației au fost posibile datorită susținerii de care ne-am bucurat. Mulțumesc membrilor AEI, tuturor partenerilor care ne-au susținut financiar, reprezentanțiilor mass media pentru excelenta colaborare și tuturor celor care ne-au încurajat în tot ceea ce am întreprins.

RomaniaEnglishRussia