iunie 15, 2024 RomaniaEnglishRussia

Deciziile luate la nivel european pentru atingerea obiectivului de neutralitate climatică vor revoluționa sectorul energetic și vor schimba lumea, construind un viitor sustenabil pentru generațiile viitoare. Ținta de atingere a nivelului zero absolut al emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2050 este un obiectiv ambițios însă nu imposibil de atins. Responsabilitatea în ceea ce privește energia viitorului este a tuturor și fiecare dintre noi poate fi parte din soluție prin deciziile pe care le ia si prin stilul de viață pe care îl adoptă.

Asociația Energia Inteligentă a inițiat proiectul „Gătit în cuptorul solar” prin care își propune să tragă un semnal de alarmă asupra caracterului limitat la resurselor energetice clasice și asupra nevoii crescânde de a arăta mai multă deschidere față de sursele sustenabile de energie.

Proiectul se va desfășura în două etape – Medias, iunie 2022 și Eforie Nord, septembrie 2022.

Elevi de liceu medieșeni s-au întrecut în realizarea celor mai bune cuptoare solare care urmează să fie testate în cadrul primului eveniment de acest gen din România. Cel mai original preparat realizat în cuptorul solar va fi premiat de un juriu din care face parte un bucătar profesionist.

Demonstrația și festivitatea de premiere vor avea loc miercuri, 22 iunie, începând cu ora 11.00 și va fi găzduit de Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș. Evenimentul va fi transmis pe pagina de Facebook a Asociației Energia Inteligentă.

RomaniaEnglishRussia