mai 26, 2024 RomaniaEnglishRussia

Discuții despre vectorul de energie hidrogen

Energynomics propune miercuri, 10 aprilie 2024, la Hotel Marriott – Salon B, începând cu ora 10:00, o conversație în care să aducem împreună toate perspectivele necesare pentru a înțelege care sunt oportunitățile momentului în „Proiectul Hidrogen”, având în vedere contextul creat la nivel național de o serie de factori printre care se numără legea privind integrarea hidrogenului din surse regenerabile în domeniul industriei și transporturilor, dezbaterea proiectului privind „Strategia Națională a Hidrogenului” și alocarea de fonduri prin PNRR pentru dezvoltarea unor capacități de producție a hidrogenului regenerabil.

Asociația Energia Inteligentă lanseaza în cadrul evenimentului menționat lucrarea „Discuții despre vectorul de energie hidrogen”, apărută la Editura Didactică și Pedagogică în colecția „Academica Energie” sub semnătura autorilor Ioan Iordache, Dumitru Chisăliță, Hans Marius Shuster, Cristian Călin și Oana Dumitrean.

„Discuții despre vectorul de energie hidrogen”, explică ce este și cum poate fi folosit hidrogenul, într-un limbaj simplu, pe înțelesul tuturor, și îndeplinește misiunea de propagare a științei în contextul în care Uniunea Europeană propune membrilor săi o tranziție către noile tehnologii ce vectorizează hidrogenul pe fondul crizei energetice generate de agresiunea Federației Ruse asupra Ucrainei.

Structurată pe capitole care explică clar cum se obține și care sunt noile domenii în care hidrogenul se va folosi într-un viitor cât se poate de apropiat, „Discuții despre vectorul de energie hidrogen” nu se poziționează ca o lucrare științifică, ci mai degrabă își propune să răspundă nevoii de educare elementară a publicului larg pentru a fi pregătit în vederea aplicării noilor politici europene.

„Discuții despre vectorul de energie hidrogen” este lansată cu sprijunul partenerilor Linde Gaz și Delgaz Grid. Lucrarea poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Didactice și Pedagogice.

RomaniaEnglishRussia