mai 26, 2024 RomaniaEnglishRussia

Cu Familia prin România

„Ideea acestor volume a venit ca urmare a miilor de excursii realizate în România și a bucuriei ivite la întâlnirea cu minunatele peisaje, salbaticele păduri și, uneori, a groaznicelor drumuri. „Cu Familia prin România” tratează în câteva volume, diferite categorii de drumuri, astfel încât acestea să poată fi abordate de catre împătimiții condudului și recreerii în natură”

Autor: Dumitru Chisăliță

VOLUMUL I – OFF ROAD PE DRUMURI JUDEȚENE TRANSMONTANE

Multe din drumurile publice naționale, județene sau comunale din țara noastră se prezintă într-o formă greu practicabilă, astfel încât acestea devin remarcabile rute de off road.

„Off road pe drumuri județene transmontane” este o invitație adresată tuturor celor care doresc să abordeze o astfel de categorie de șofet, dar nu au experiență sau nu au neapărat o mașina echopată pentru astfel de trasee. Volumul conține 10 dintre cele mai accidentate drumuri județene care traversează un masiv muntos, care se pretează la o parcurgere aproape de off road.

VOLUMUL II – CELE MAI FRUMOASE DRUMURI PUBLICE NEASFALTATE TRANSMONTANE

România are 96 de masive muntoase, majoritatea dintre acestea fiind traversate de drumuri forestiere sau publice. Acest volum a adunat în paginile sale 10 dintre cele mai frumoase drumuri publice transmontane neasfaltate, ceea ce le dă un farmec aparte și, cel mai important, oferă călătorului posibilitatea de a întâlni în drumul său natura și comunitățile nealterate de modernismul lumii actuale. Sate pitorești, oameni simpli, turme și cirezi de animale, toate suprapise peste peisaje de vis, îi fac pe călători să se bucure de o excursie către altă lume, despre care cei de la oraș cred că mai există doar în povești și în cărțile de istorie.

VOLUMUL III – CELE MAI FRUMOASE DRUMURI FORESTIERE TRANSMONTANE

În multe din masivele montane din România au fost construite drumuri strategice cu rol în apararea teritoriala a țării noastre. Calitatea lor precară din prezent, dar și faptul că în ultimii ani aceste drumuri au fost folosite exclusiv în scopul exploatării lemnului, le fac greu accesibile. Lipsa informațiilor despre existența lor le-au transformat în zone sălbatice, foarte puțin cunoscute, dar de o frumusețe inegalabilă, sunt zone deosebit de pitorești, un bun loc de evadare împreuna cu familia în ținuturi de poveste care vor aduce bucuria unor zile de neuitat.

VOLUMUL IV – DRUMURI MODERNIZATE TRANSMONTANE

Din întreaga suprafață a României, 28% este ocupata de munți de peste 800 m altitudine, străbatuți de mii de kilometri de drumuri asfaltate sau neasfaltate. Au fost adunate în acest volum 10 dintre cele mai frumoase drumuri asfaltate, usor de parcurs si cu adevarat sectaculoase: „Dumul dintre nori” sau Transfăgarășanul care a primit din partea lui Jeremy Clarkson, prezentator al emisiunii „Top Gear”, „eticheta” de „cel mai uimitor drum pe care l-am văzut vreodată”, „Drumul Regelui” sau Transalpina construit la îndrumarea Regelui Carol I pentru a uni Transilvania de Muntenia sunt cele mai cunoscute drumuri prezentate în volumul de față. Pe celelalte 8, mai puțin cunoscute, dar nu mai prejos în frumusețe vă invităm să le descoperiți în călătorii inedite alături de familie.

Informațiile furnizate în aceste volume sunt la nivelul anului 2019, așadar, înaintea oricărei călătorii, este obligatoriu să se culeagă informații actualizate despre starea drumurilor si alte detalii necesare unei bune organizări a călatoriei. Totodata, ele pot strabate rezervații naturale, fapt pentru care se impune în mod obligatoriu respectarea legislației specifice acestor zone.

Pentru mai multe informații despre cele 302 drumuri deosebit de frumoase parcurse de autor, obiective turistice deosebita sau locuri misterioase din Romqnia, va invităm să accesați site-ul www.guide-romania.ro.

Pentru a achiziționa volumele „Cu Familia prin România” ne puteți contacta la telefon 0723.999.995 sau pe email la adresa monica.david@creativeandmore.ro.

RomaniaEnglishRussia