aprilie 23, 2024 RomaniaEnglishRussia

Transport Ecologic Urban și Interurban

Atingerea obiectivului Uniunii Europene privind neutralitatea climatică până în 2050 este strâns legată și de subiectul transporturilor care, la nivel european, sunt responsabile pentru aproximativ o treime din emisiile de CO2. Viitorul transportului este unul dintre cele mai dezbătute subiecte atât în Europa, cât și în România, discuțiile concentrându-se pe atingerea țintelor de mediu într-o manieră echilibrată, care să contribuie totodată la redresarea și relansarea economică prin surse alternative de combustibil, componența fiecărui element din lanțul valoric de transport și mixul energetic.

Pentru atingerea obiectivelor de mediu este necesară creșterea gradului de conștientizare în rândul oamenilor asupra necesității alinierii la standardele Uniunii Europene și reorientarea consumatorilor către noi alternative, mai puțin poluante. În același timp se impune încurajarea operatorilor de transport și susținerea industriilor prin politici de mobilitate în concordanța cu cele din Uniunea Europeană privind reducerea poluării, susținerea investițiilor durabile privind viitorul transportului, sprijin substanțial oferit companiilor de transport și dezvoltatorilor de rețele de realimentare cu combustibil alternativ.

Asociația Energia Inteligentă organizează marți, 14 decembrie 2021, între orele 11.00 – 13.00, evenimentul online ”Transport Ecologic Urban și Interurban”.

Tematica evenimentului abordează subiecte precum:

  • Ecomobilitatea – tendințe în transportul individual
  • Transport ecologic urban și interurban
  • Surse alternative de combustibil și sisteme de alimentare pentru transportul individual și public

Evenimentul se va desfășura online și va fi transmis pe pagina de Facebook a Asociației Energia Inteligentă https://www.facebook.com/energiainteligenta.

RomaniaEnglishRussia