iulie 12, 2024 RomaniaEnglishRussia

Cu cât crește prețul energiei electrice de la 1 iulie 2021

Asociația Energia Inteligentă estima în urmă cu o lună o creștere a prețului energiei electrice pentru următorul an comercial (1 iulie 2021 – 30 iunie 2022) cu cca 10%. Au apărut primele cifre privind creșterea prețului energiei electrice pentru consumatorii casnici care se găsesc în Serviciul Universal (consumatorii care nu au trecut în piața concurențială și au rămas la același furnizor), care arată o creștere de la 1 iulie 2021 a prețului mediu pentru aceștia cu 4,8%. Din păcate este doar o primă etapă a creșterii prețului, la 1 ianuarie 2022 probabil urmează o nouă majorare cu încă 5%.

Creșterea prețului energiei electrice de la 1 iulie 2021, pentru clienții din Serviciul Universal, variază de la 1,3 %, în București și Ilfov la 7,5% în Oltenia.

Consumatorii de energie electrică. care nu au încheiat contracte pe piața concurențială, vor achita în medie, anual mai mult pentru energia consumată cu până la 96 lei.

Cei care nu doresc să achite mai mult pentru energia electrică din această vară pot să încheie contracte în piața concurențială, acolo unde conform comparatorului de prețuri al ANRE pot obține în medie o factură mai mică cu până la 356 lei/an.

O altă modalitate pentru consumatorii casnici de energie electrică pentru a avea un PrețCorectLaEnergie este să-și negocieze prețul prin intermediul platformei de tranzacționare a Bursei Române de Mărfuri https://schimbarefurnizor.brm.ro/ , în fapt singurul loc în care se poate negocia prețul de achiziție a energiei electrice pentru consumatorii casnici.

RomaniaEnglishRussia