Asociația Energia Inteligentă a încheiat cu Ministerul Energiei Parteneriatul pentru Combaterea Sărăciei Energetice.

Printre obiectivele parteneriatului se numără:

Parteneriat-PCSE

Parteneriat pentru Combaterea Sărăciei Energetice

Proiectul Case cu caldură își propune să vină în sprijinul unor familii aflate în dificultate, prin distrubuirea de lemne de foc necesare încălzirii locuințelor si urmeaza a fi derulat începand cu luna decembrie a acestui an. Acesta presupune atragerea finanțărilor necesare care pot fi sponsorizari din partea companiilor sau donații ale persoanelor fizice, achizitionarea de lemne de foc și distrubuirea lor către familii vulnerabile (bătrâni, familii monoparentale, persoane cu handicap, etc).

În același timp, prin proiectul menționat ne dorim să evidențiem nevoia de încălzire în timpul iernii a peste 70% dintre localităţile din România, care nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie de gaze.

Proiectul Energie pentru Viață are drept scop montarea de panouri fotovoltaice în gospodării situate în zone izolate, care nu au fost niciodată conectate la rețeaua de electricitate și care prin poziționarea lor (distanța la care se situează față de rețeaua de distribuție electrică) sunt excluse de la finanțările europene.

Energie pentru viață a fost inițiat de Asociația Energia Inteligentă în 2021 și implementat în 6 etape. Astfel, AEI a reușit să electrifice până în prezent 34 de gospodării, situate în 17 catune. Această acțiune a tras un puternic semnal de alarma asupra numarului ingrijorător de mare de locuinte neelectrificate din România.

Contact

Monica David
Coordonator proiect România Tradițională cu Energie Curată
Telefon: 0723.999.995
Email: monica.david@creativeandmore.ro

RomaniaEnglishRussia