Campania publică “Eficientizarea inteligentă a primăriilor”

web001Consumul de energie pentru încălzirea imobilelor a ajuns să fie cel mai important consum energetic al României.  România are 9.481.604 clădiri, din care 86% sunt clădiri rezidențiale, cca. 61% din locuințe de tip casa unifamilială, 47,5% din locuințe sunt amplasate în zone rurale. În prezent cca.  88,5% din locuințe sunt permanent ocupate. Această situație arată importanța pe care ar trebui să o joace Primăriile și Consiliile Județene în gestionarea situației actuale și îndrumarea posesorilor de clădiri atât în timpul proiectării și a construcției sau modernizării, dar și perioada de utilizare a acestora.

Acțiuni:

• Diseminare prin intermediul mediului online și massmedia a elementelor minimale de management energetic.
  • Întâlniri cu primăriile pentru a dialoga despre rolul lor important în îndrumarea consumatorilor de energie.
  • Cursuri gratuite – Cum reducem consumurile de energie? Cum producem energie regenerabilă?
About Dumitru Chisalita 192 Articles
Este președintele Asociației Energia Inteligentă, expert tehnic și consultant în domeniul petrolului și gazelor naturale, cu certificări acordate de Asociația Experților Europeni Agreați care are sediul la Paris și de către Ministerul Justiției din România. Are o experientă de peste 10 ani în poziții de management în cadrul unor companii din sectorul gazelor naturale și a fost consilier pentru doi foști miniștri responsabili de sectorul energetic, având o activitate profesională și academică de peste 22 de ani.

Be the first to comment