Campania publică “Preț Corect La Gaze și Energie”

img_20150529_084326Campania “Preț Corect La Gaze” a apărut la începutul anului 2015 din dorința de a contribui la formarea pieței de gaze, prin informarea clienților, dar și ca o reacție la modul în care s-a desfășurat trecerea de la piața reglementată la piața liberă pentru clienții non-casnici, marcată de poziția dominantă a furnizorilor în relația cu clienții non-casnici.

Campania a fost una voluntară, nu a fost îndreptată împotriva cuiva sau în sprijinul altcuiva, atitudinea critică expusă pe tot parcursul Campaniei a fost una constructivă și corectivă, pentru stabilirea unei piețe de gaze libere, care să avantajeze deopotrivă toți actorii.

Liberalizarea pieței de gaze a clienților non-casnici de la începutul anului 2015, a scos în evidență practici prin care furnizorii au impus clauze comerciale păguboase pentru clienți, clauze care se reflectă în costul gazelor care diferă față de prețul din contract.

Piața liberalizată a gazelor naturale și energiei electrice fără consumatori informați, încurajați să intervină, susținuți să negocieze, capabili să analizeze diverse oferte, determinați să acționeze responsabil, prudent și fără a se lăsa constrânși, nu va fi decât o altă dezamăgire pentru poporul român.

Pe site-ul www.pretcorectlagaze.ro se pot identifica acțiunile întreprinse până în prezent în acest demers.

Acțiuni:

  • Diseminare prin intermediul mediului online și massmedia a modului în care funcționează piața de gaze și modul de tranzacționare a gazelor;
  • Caravana PrețCorectLaGaze – întâlniri cu consumatorii de gaze în diverse localități din țară pentru a dialoga despre piața de gaze și rolul lor important în asigurarea funcționării acesteia;
  • Cursuri gratuite – Cum cumpărăm gaze și energie electrică corect?
About Dumitru Chisalita 168 Articles
Facultatea de Inginerie Sibiu - Specializarea Ingineria și managementul sistemelor de producție, masterate în “Valorificarea Gazelor Naturale” Universitatea Sibiu, în „Managementul și marketingul petrolului” Universitatea Petrol și Gaze Ploiești, în „Modernizarea energetică a clădirilor” Universitatea Brașov. Titlul Ştiinţific în domeniul Științe Inginerești, Specializarea Mecanica fluidelor. Expert tehnic extra judiciar și consultant in domeniul petrol si gaze eliberat de Asociația Experților Europeni Agreați din Paris si Expert tehnic judiciar în domeniul petrol și gaze în cadrul Ministerului Justiției.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*