Campania publică “Preț Corect La Gaze și Energie”

img_20150529_084326Campania “Preț Corect La Gaze” a apărut la începutul anului 2015 din dorința de a contribui la formarea pieței de gaze, prin informarea clienților, dar și ca o reacție la modul în care s-a desfășurat trecerea de la piața reglementată la piața liberă pentru clienții non-casnici, marcată de poziția dominantă a furnizorilor în relația cu clienții non-casnici.

Campania a fost una voluntară, nu a fost îndreptată împotriva cuiva sau în sprijinul altcuiva, atitudinea critică expusă pe tot parcursul Campaniei a fost una constructivă și corectivă, pentru stabilirea unei piețe de gaze libere, care să avantajeze deopotrivă toți actorii.

Liberalizarea pieței de gaze a clienților non-casnici de la începutul anului 2015, a scos în evidență practici prin care furnizorii au impus clauze comerciale păguboase pentru clienți, clauze care se reflectă în costul gazelor care diferă față de prețul din contract.

Piața liberalizată a gazelor naturale și energiei electrice fără consumatori informați, încurajați să intervină, susținuți să negocieze, capabili să analizeze diverse oferte, determinați să acționeze responsabil, prudent și fără a se lăsa constrânși, nu va fi decât o altă dezamăgire pentru poporul român.

Pe site-ul www.pretcorectlagaze.ro se pot identifica acțiunile întreprinse până în prezent în acest demers.

Acțiuni:

• Diseminare prin intermediul mediului online și massmedia a modului în care funcționează piața de gaze și modul de tranzacționare a gazelor;
  • Caravana PrețCorectLaGaze – întâlniri cu consumatorii de gaze în diverse localități din țară pentru a dialoga despre piața de gaze și rolul lor important în asigurarea funcționării acesteia;
  • Cursuri gratuite – Cum cumpărăm gaze și energie electrică corect?
About Dumitru Chisalita 192 Articles
Este președintele Asociației Energia Inteligentă, expert tehnic și consultant în domeniul petrolului și gazelor naturale, cu certificări acordate de Asociația Experților Europeni Agreați care are sediul la Paris și de către Ministerul Justiției din România. Are o experientă de peste 10 ani în poziții de management în cadrul unor companii din sectorul gazelor naturale și a fost consilier pentru doi foști miniștri responsabili de sectorul energetic, având o activitate profesională și academică de peste 22 de ani.

Be the first to comment