Energie inteligentă – KENDAMA

Energia și inteligența copiilor și-au dat întâlnire astăzi la Muzeul Gazelor Naturale, la 84 de ani de la izbucnirea celui mai mare incendiu din România – Focul de la Copșa Mică, pentru a ”arde” în cel mai energic și inteligent joc din lume – KENDAMA.

Asociația ENERGIA INTELIGENTĂ, în colaborare cu Muzeul Gazelor Naturale a organizat astăzi, primul concurs de KENDAMA de la Mediaș – „Kendama Mediaș”.

La eveniment au participat peste 100 de persoane, din care 64 s-au ”duelat” Game of Ken, printr-un sistem piramidal 1 versus 1 până la top 3. Câștigătorii au fost premiați de Asociația Energia Inteligentă astfel:

Premiul 1 – Kendama Luzumaki ediție limitată
Premiul 2 – Kendama Sweets Prime Stripe Goochi
Premiul 3 – Kendama Sweets Prime Solid Green.

Kendama e un joc cu originile în Japonia, Kendama este formată din două părți principale: Ken(sabie) și Tama (bila) legate de către un fir numit ito. Corpul principal, ken-ul, are la un capăt un vârf numit kensaki, iar în partea opusă o cupă numită Chuzura. Traversa de pe ken, numită Sorado, are 2 cupe. Cupa mare se numește Ozara, iar cupa mică se numește Kozara. Kendama este specială deoarece în funcție de îndemânarea și imaginația fiecăruia, poți face infinit de multe trickuri.

Kendama, ca și energia, necesită multă inteligență și oferă nenumărate trickuri.

Fair play-ul este cel care ar trebui să triumfe, copiii reprezintă unica șansă ca aceasta să se și întâmple.

About Dumitru Chisalita 162 Articles
Facultatea de Inginerie Sibiu - Specializarea Ingineria și managementul sistemelor de producție, masterate în “Valorificarea Gazelor Naturale” Universitatea Sibiu, în „Managementul și marketingul petrolului” Universitatea Petrol și Gaze Ploiești, în „Modernizarea energetică a clădirilor” Universitatea Brașov. Titlul Ştiinţific în domeniul Științe Inginerești, Specializarea Mecanica fluidelor. Expert tehnic extra judiciar și consultant in domeniul petrol si gaze eliberat de Asociația Experților Europeni Agreați din Paris si Expert tehnic judiciar în domeniul petrol și gaze în cadrul Ministerului Justiției.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*