Hidrogenul în contextul internațional: vulnerabilitățile energiei hidrogenului în piețele emergente; Ed. River Publisher, 2017

71eRQ1C4YuL

Cartea descrie strategiile și evoluția eforturilor civilizației hidrogenului realizate de diverse părți interesate sau actori: autorități, institute de cercetare, industrie și persoane fizice, din diferite țări (Germania, Coreea de Sud, Cehia, Polonia, Romania, Rusia și Africa de Sud) și în diferite stadii ale ciclului de dezvoltare. Prin contribuțiile lor, autorii capitolelor din această carte propun o nouă abordare a unor subiecte de interes actual și relevant, denumite generic economia și civilizația hidrogenului.

Vulnerabilități ale hidrogenului reprezintă un subiect care include noi provocări cu care se confruntă piața de energie pe bază de hidrogen. Puncte slabe ale actorilor din domeniul hidrogenului sunt din ce în ce mai rafinate, și este necesar a fi un jucător activ și sensibil pentru a înțelege toate acestea. O dezvoltare prosperă a hidrogenului va necesita asimilarea de contexte numeroase, diverse și necunoscute. Provocările pentru dezvoltarea economiei hidrogenului nu va fi numai de natură științifică, tehnică, economică sau publică, ci mult mai mult deoarece aceste provocări se află în însăși geneza acestui subiect iar neglijarea unor aspecte, cu totul marginale, vor influența în mod negativ dezvoltarea așa de dorită a hidrogenului.

Această carte informează cititorul despre situația hidrogenului ca vector de energie din comunitatea internațională, și include o serie de exemple și studii de caz cu privire la activitățile din portofoliul hidrogenului din diferite țări. Astfel, prin sinergia acestei biblioteci de contexte, cititorul are șansa să ajungă la acel nivel de intuiție care să-i permită să vadă punctele forte și punctele slabe ale dezvoltării hidrogenului.

Be the first to comment