noiembrie 29, 2021

Asociația Energia Inteligentă are un nou Vicepreședinte care va coordona proiecte de Green Deal, PNRR, Fit for 55, taxonomie, finanțări europene și emisii de metan

Asociația Energia Inteligentă este bucuroasă să anunțe alăturarea la conducerea organizației, în calitate de Vicepreședinte, a doamnei Cristina Bădică, Director Direcția Finanțare Europeană, RomCapital Invest. Cristina Bădica a absolvit Academia de Studii Economice București și deține un masterat în Managementul Afacerilor Publice urmat la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Are o experiență extinsă în finanțare europeană și în aspecte strategice și instituționale ale companiilor de utilități în Europa Centrală și de Est, dobândită în urma celor 18 ani de activitate în domeniile mediu și energie în mare parte axată pe reorganizarea reproiectării, restructurarea și îmbunătățirea serviciilor municipale. Pregătirea, evaluarea și monitorizarea proiectelor cu finanțare europeană (apă/ apă uzată, deșeuri, termoficare și eficiență energetică), reprezintă principala preocupare, dublată de experiența în cadrul proiectelor IFI de dezvoltare regională, economică și socială. Principalele instituții în cadrul cărora și-a dezvoltat experiența profesională sunt RomCapital Invest SA, CIGA Energy, MVV Decon GmbH și Ministerul Mediului.

”Experiența mea de peste 18 ani în domeniul finanțărilor pentru proiecte majore va aduce plus valoare atât nivelul Asociației Energia Inteligentă, cât și la nivelul sectorului energetic din România. Activitatea mea în cadrul asociației va avea ca obiective promovarea utilizării fondurilor europene pentru dezvoltarea companiilor și instituțiilor din sector și popularizarea politicilor europene legate de tranziția verde în societatea românească. Consider că este esențial să venim permanent în piață cu informații noi, relevante pentru acest domeniu” a declarat Cristina Bădică, Vicepreședinte al Asociației Energia Inteligentă

”Îi urăm un călduros bun venit Cristinei Bădică în conducerea Asociației Energia Inteligentă. Prezența în cadrul asociației a unui profesionist în proiecte de finanțare europeană completează paleta de experți, membri AEI, care susțin atingerea principalului scop al asociației, acela de a contribui la dezvoltarea sectorului energetic din România” a declarat Dumitru Chisăliță, Președintele Asociației Energia Inteligentă.

Contribuția Cristinei Bădică în cadrul asociației vizează aspecte legate de Green Deal, PNRR, Fit for 55, taxonomie, finanțări europene și emisii de metan. Asociația Energia Inteligentă militează în continuare pentru creșterea transparenței în piața autohtonă de energie și își propune să rămână o sursă de informare și un partener de dialog pentru toți participanții la piață.