septembrie 21, 2021

Împreună să punem energia în lumină. Fii parte din soluție!

Asociația Energia Inteligentă recomandă cu căldură conferința anuală ”Împreună să punem energia în lumină. Fii parte din soluție!” organizată de InvesTenergy în data de 5 octombrie 2021 la Le Chateau Ballroom București.

Tematica conferinței

Liderii mondiali au anunțat decizii care revoluționează sectorul energetic, care schimbă lumea, se acționează pentru atingerea unui obiectiv ambițios – reducerea emisiilor cu 55% până în 2030. Responsabilitatea în ce privește energia viitorului este însă a tuturor, a fiecăruia în parte.

InvesTenergy face un apel la mobilizare și la responsabilitate pentru viitorul energiei în România.

Va fi Revoluție în energie. În România, mai mult ca oricând, este momentul deciziilor corecte și asumate pentru viitorul energiei, nu ne mai permitem o inerție, să întârziem cu decizii în ce privește punerea în aplicare a unor proiecte strategice. A devenit o tradiție, ca la fiecare ediție a evenimentului nostru, să lansăm o provocare/un îndemn pentru toți actorii pieței energiei și, în egală măsură, si pentru decidenții politici. Pledăm pentru un demers și efort comun al autorităților și participanților la piață, pentru decizii corecte și asumate, care să fie puse în aplicare rapid, cu maximă responsabilitate.

Principalele teme de dezbatere ale Conferinței anuale InvesTenergy 2021 sunt:

• Care mai este locul României pe harta energetică a Europei?
  • Cum se poziționeaza România în dezbaterea cu privire la viitorul energiei în UE?
  • Ce decizii se impun a fi luate cu maximă urgență și responsabilitate?
  • Schimbări urgente și necesare în legislația în energie…pentru investiții și buna funcționare a pieței de energie
  • Ce investiții promovăm în energie? Care este strategia pe termen scurt, dar pe termen mediu și lung?
  • Care sunt de fapt proiectele energetice care au șanse să fie concretizate?
  • Revoluția verde în lume și în România
  • Investim inteligent în energie în România? Avem soluții inovative aplicabile?
  • Cum se vede viitorul României în strategiile/planurile guvernanților. Vom avea o Strategie Energetică a României?
  • PNRR: proiecte de viitor, angajamente
  • Să investim în Oamenii din energie. Nevoia de specialiști. Cum atragem tânăra generație să lucreze în domeniu?
  • Cum comunicăm deciziile privind viitorul energiei?
  • Prosumatorii în România: cadru legislativ adecvat și funcțional
  • Responsabilitate și CSR.

La ediția din acest an a conferinței, InvesTenergy lansează proiectul special ”Să punem Oamenii din energie în lumină”, unde, alături de partenerii evenimentului, organizatorul va premia specialiști din energie, pentru activitatea lor de zi cu zi, pentru dedicația și profesionalismul lor.

Vorbitori

• Dna Anca DRAGU, Președinta Senatului României
  • Dl George NICULESCU – Secretar de Stat, Ministerul Energiei
  • Dl Ondrej SAFAR – Country Manager, Grupul CEZ în România
  • Dna Corina POPESCU – Vicepreședinte, Eurelectric & Director General Electrica
  • Dl Bogdan BADEA –  Președinte, Directorat Hidroelectrica
  • Dl Cristian SECOȘAN-  CEO, Siemens România și Republica Moldova
  • Dl Corneliu BODEA – CEO, Adrem şi Preşedinte, Centrul Român al Energiei
  • Dl Martin MOISE – Director General, Repom și PrimVicepreședinte, PATRES

Moderator: Dl Ion LUNGU – Director Executiv, AFEER

Prezentator: Dl Claudiu BUTACU – Președinte, Asociația Solar Decatlon și Cofondator, EFdeN

Pentru a participa la Conferința InvesTenergy 2021 vă rugăm să completați formularul de înregistrare.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe pagina conferinței anuale InvesTenergy ”Împreună să punem energia în lumină. Fii parte din soluție!” https://evenimente.investenergy.ro/.

InvesTenergy face un apel la mobilizare și la responsabilitate pentru viitorul energiei în România, în cadrul conferinței anuale ”Împreună să punem energia în lumină. Fii parte din soluție!”

A devenit o tradiție ca organizatorul să lanseze la fiecare ediție a evenimentului o provocare/un îndemn pentru toți actorii pieței energiei și, în egală măsură, si pentru decidenții politici. Anul acesta pledează pentru un demers și efort comun al autorităților și participanților la piață, pentru decizii corecte și asumate, care să fie puse în aplicare rapid, cu maximă responsabilitate.

Principalele teme de dezbatere ale Conferinței anuale InvesTenergy 2021 sunt:

• Care mai este locul României pe harta energetică a Europei?

• Ce decizii se impun a fi luate cu maximă urgență și responsabilitate?

• Care sunt de fapt proiectele energetice care au șanse să fie concretizate?

• Revoluția verde în lume și în România

• Investim inteligent în energie în România? Avem soluții inovative aplicabile?

• PNRR: proiecte de viitor, angajamente

• Cum comunicăm deciziile privind viitorul energiei?

• Prosumatorii în România: cadru legislativ adecvat și funcțional

• Responsabilitate și CSR.

Pentru mai multe informații și înregistrare accesați pagina evenimentului: https://evenimente.investenergy.ro/.