iunie 15, 2021

ALUM, singurul producător român de alumină calcinată susține ”Energie pentru Viață”, proiect inițiat de Asociația Energia Inteligentă

„De-a lungul timpului, ALUM și-a respectat promisiunea de a crea un viitor mai bun printr-o activitate responsabilă în toate domeniile, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a societății. Asfel, am acceptat invitația de a participa în proiectul “Energie pentru viață”, întrucât ALUM urmărește să îmbunătățească calitatea vieții persoanelor defavorizate, implicându-se activ în inițiative cu caracter social. În ultimii ani, din ce în ce mai multe companii implementează politici de responsabilitate socială și ALUM, prin activități caritabile și sponsorizări, se aliniază acestora, dar și demonstrează implicarea constantă în proiectele cu un puternic impact social”, a declarat Gheorghe DOBRA, Director General ALUM.

ALUM este singurul producător român de alumină calcinată, utilizată pentru producția de aluminiu și are o rafinărie de alumină cu o capacitate de producție de 600.000 tone pe an. Alumina produsă de companie este furnizată atât pe piața internă, către ALRO S.A., parte a grupului Vimetco, cât și internațional. ALUM este listată la Bursa de Valori București din decembrie 1997 pe platforma RASDAQ și a migrat către segmentul ATS, categoria AeRO în mai 2015. Acțiunile sale sunt tranzacționate sub simbolul „BBGA”. În plus, ALUM este implicată activ în mai multe proiecte legate de economia circulară, cele mai notabile fiind RemovAl, REEScue și ReActiv, proiecte prin care ALUM își demonstrează angajamentul față de societate, afaceri responsabile și inovare.