iunie 15, 2021

ALRO, singurul producător de aluminiu primar și aliaje din aluminiu din România, se alătură proiectului ”Energie pentru Viață” inițiat de Asociația Energia Inteligentă

„Prin participarea în proiectul “Energie pentru viață”, ALRO demonstrează, încă o dată, implicarea sa în comunitățile în care activează, întrucât o dezvoltare sustenabilă se obține doar cu grijă față de oameni și mediu. Ca pilon al economiei românești, ALRO are în centrul strategiei sale de afaceri angajamentul constant privind creșterea eficienței energetice, reducerea impactului asupra mediului și utilizarea eficientă a resurselor, implicându-se, totodată, în viața comunităților în care activează prin nenumărate donații și sponsorizări, cum ar fi participarea în proiecte care susțin și ajută persoanele defavorizate, cum este și acesta, “Energie pentru viață”, a declarat domnul Gheorghe DOBRA, Director General, ALRO

ALRO este singurul producător de aluminiu primar și aliaje din aluminiu din România și unul dintre cei mai mari producători integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție. ALRO este listată la Bursa de Valori București din octombrie 1997 (simbol: ALRO) și, din martie 2019, este inclusă în BET, principalul indice al pieței de capital din Romania și in BET-TR ( indice care include și dividendele distribuite).

În ultimele cinci decenii, ALRO și-a arătat angajamentul față de dezvoltarea durabilă prin realizarea de investiții semnificative în echipamente de ultimă generație și tehnologie inovatoare, produsele sale fiind atestate conform standardelor internaționale ale Bursei de Metale de la Londra (London Metal Exchange – LME) pentru asigurarea calității pentru producția de aluminiu primar, cât și pentru produsele laminate plate.

Printre obiectivele principale ale ALRO se numără ambiția Companiei de a deveni o fabrică verde, a viitorului, inovatoare și sustenabila, precum și atingerea țintelor de neutralitate climatică, dar și consolidarea competitivității prin creșterea mixului de producție în favoarea produselor cu valoare adăugată mare și foarte mare. În plus, începând cu data de 16 noiembrie 2020, ALRO este membru al ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociație internațională care contribuie la îmbunătățirea durabilității în sectorul global al aluminiului.