februarie 27, 2021

Asociația Energia Inteligentă are plăcerea de a vă invita să urmăriți webinarul “Viziune, strategii și politici în domeniul gazelor naturale pe piața unică a energiei în perspectiva anului 2050” ‘ ce va avea loc marți, 16 februarie 2021, în intervalul orar 10.00 – 11 am și va fi transmis live pe pagina de Facebook Asociația Energia Inteligentă – https://www.facebook.com/energiainteligenta/ . Webinarul se va desfășura în limba engleză.

Participanții vor avea oportunitatea să pună întrebări pe pagina de Facebook a Asociatiei Energia Inteligenta, în comentarii.

Europa și-a propus să atingă neutralitate climatică până în anul 2050, cu o țintă intermediară de reducere a emisiilor cu 55% în următorul deceniu comparativ cu nivelul emisiilor din 1990.

Pentru atinge aceste obiective, Europa va trebui să treacă prin niște schimbări majore, iar modul în care se vor realiza aceste schimbări încă nu e conturat exact.

Dezbaterile actuale sunt purtate în jurul unei viziuni care presupune mutarea accentului pe surse de energie regenerabilă și combustibili nepoluanți cum ar fi hidrogenul.

Dar ce presupune acesta viziune pentru rolul gazului natural în calitate de combustibil de tranziție și în ce mod ar trebui Europa de Est să se pregătească pentru a face fața provocărilor economice, sociale și politice care vor apărea pe măsura ce Uniune Europeană va încerca să realizeze obiectivele din Green Deal?

Asociația Energia Inteligentă l-a invitat pe Dr. James Watson, secretarul general al Eurogas și pe Dr. Aura Săbăduș jurnalist cu experiența al I.C.I.S pentru dezbate aceste probleme relevante dar și pentru a încuraja o dezbatere regională necesară despre transformările care au loc în sectorul energetic.

Această discuție va fi prima dintr-o serie de mese rotunde virtuale care își propun să analizeze provocările și oportunitățile din sectorul gazului natural.

James Watson este Secretar General la Eurogas, funcție pe care o deține din ianuarie 2019. Deține un doctorat în Comerț Internațional și Legislație de Mediu la Universitatea din Leeds. Eurogas este o asociație care reprezintă sectorul gazelor naturale european, în raport cu instituțiile Uniunii Europene. Scopul principal al Eurogas este să evidențieze rolul major pe care gazul natural îl are într-un sector energetic european competitiv și sustenabil.

Aura Săbăduș este journalist cu experieță, specializat pe piețele de gaz din Europa de Est și Turcia care lucrează în prezent la ICIS un furnizor de date și știri referitoare la piețele de energie, cu sediul în Londra. Deține un doctorat in Relații Internaționale de la King’s College Londra și a scris numeroase articole pentru publicații academice și de specialitate.