iunie 15, 2021

Semne de întrebare

images1Urmăresc cu mare atenție ceea ce se întâmpla în sectorul energetic din România. Ascult opiniile unor specialiști ce apar în mas media, citesc diferite articole din revistele de specialitate și cu cât încerc să mă documentez mai mult cu atât îmi vin în minte mai multe întrebări.

La o prima vedere ai crede că toți sunt pentru transparență, concurență, nediscriminare și totul ar fi bine, iar majoritatea firmelor ce activează în domeniul energetic se sacrifică pentru binele românilor.

Ar fi foarte bine dar nu cred că este așa și atunci apare întrebarea: De ce?

De ce luptă atât de mulți pentru diferite poziții în cadrul companiilor energetice?

De ce se implică unii politicieni atât de mult în numirea unor oameni în aceste companii?

De ce sunt păstrați acești oameni în funcții, chiar dacă unii dintre ei nu sunt profesioniști?

De ce știe politicul mai bine decât specialiștii ce trebuie făcut în companiile energetice?

De ce încă funcționează în unele companii energetice sistemul PCR (pile, cunoștințe, relații)?

De ce nu sunt numiți numai profesioniști în aceste companii? Oare am rămas fără specialiști în domeniul energetic? Sunt multe întrebări la care cred că ar putea fi un singur răspuns: băieții deștepți .

Observ că s-a dat Ordonanța de urgență nr.64/2016, având scopul modificării Legii energiei electrice și gazelor naturale nr. 123/2012.Din punctul meu de vedere, necesară și care ar pune ordine în piața energetică.

și apar din nou semne de întrebare.

De ce se dorește ”aprobarea” atât de repede a unei ordonanțe de către parlament? Oare care sunt interesele? Sunt băieții deștepți, prin reprezentanții lor în politic implicați?

Sunt întrebări la care nu am răspuns, deși poate aș avea, nu răspund pentru că nu am certitudini. Probabil gândesc ca voi, majoritatea celor care lucrați în aceste domenii de activitate. Dacă știți scrieți pe Blogul oamenilor cărora le pasă. Veniți alături de Asociația Energia Inteligentă și poate împreună vom putea reduce numărul întrebărilor, iar în poziții cheie din sistemul energetic vor ajunge cât mai mulți specialiști care nu vor apăra interesele diferitelor companii, ci pe cele ale românilor.

Am să închei tot cu o întrebare:

De ce un om de afaceri dorea atât de mult ca la două companii din domeniul energetic să fie numiți anumiți oameni?

Dacă aveți semne de întrebare sau răspunsuri, pentru anumite lucruri ce se petrec în domeniul energetic scrieți-ne, Asociația Energia Inteligentă a fost creată pentru a va putea exprima.