
hdrpl
Asociatia Energia Inteligenta are ca si scop identificarea de solutii de imbuntatire a functionarii pietei de energie din Romania, piata care nu poate sa functioneze fara o infrastructura pe masura.
In acest sens, dupa ce am avut rezerve fata de proiectul BRUA (motivatia gasindu-se in numeroasele articole semnate de subsemnatul), Asociatia a acceptat proiectul BRUA ca fiind optim sa se faca, din riscul iminet de a nu avea nimic altceva.
In acest sens ne am propus sa urmarim modul in care acest proiect se realizeaza in teren.
O prima vizita pentru a vizualiza lucrarile pe santiere am desfasurat-o in luna iunie 2019.



Am fost placut impresionat de modul in care se desfasurau lucrarile, la prima vizita pe unul din santierele dificile ale culoarului BRUA – pasul Valcan.
A doua vizita pe acelasi santier 2,5 luni mai tarziu:
Culoarul de lucru finalizat in mare parte pe creasta muntilor Valcan
O mica portiune de conducta sudata pe muchia Muntelui Valcan
Protejarea drumului DJ664. Bravo. Poate ca si repararea serpentinelor afectate la urcarea de dupa Poiana lui Mihai ar fi frumos sa se realizeze.
Una dintre cele mai dificile zone pe care urmeaza sa se realizeze culoarul de lucru – Statiunea Pasul Valcan.
Concluzia dupa cea de a doua vizualizare a santierului arata ca desi lucrarile nu au fost realizate la un nivel la care ma asteptam dupa prima vizita, dar lucrarile pe unul din dificile trasee ale BRUA avanseaza.
More Stories
Studiu de caz: Modul în care care se realizează dezvoltarea rețelelor de distribuție gaze în România
Cosmin Gabriel Pacuraru, contributors.ro: A patra întrebare: Când intrăm în blackout?
Reducerea activității din anul 2020 se va reflecta în piața de energie în următorii 2-5 ani, sub aspectul producției interne de gaze, dar și asupra siguranței și securității în livrarea energiei