Putem avea un preț corect la gazele naturale doar cu un Cod de Rețea obiectiv și o piață funcțională

 În cadrul Proiectului de țară: Punct și de la Capăt pe Piața de Gaze, lansat de Asociația Energia Inteligentă în anul 2016, împreună cu Publicația Energy-Center.ro vom organiza dezbaterea: Putem avea un preț corect la gazele naturale, doar cu un Cod de Rețea obiectiv și o piață funcțională, care va avea loc în data de 15 februarie 2018,  orele 11-13, la Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), Aula Carol I (lângă Banca Națională a României).

Considerăm că o construcție a unei piețe de gaze funcționale în România trebuie să plece de la analiza impactului regulilor existente în prezent pe piața de gaze din România, a modului în care acestea pot și trebuie să fie modificate ținând seama de specificul României.

Totodată, având în vedere procesul de liberalizare al pieței de gaze, evoluțiile pe plan internațional în ceea ce privește interconexiunile între țările europene, precum și formarea prețului pentru consumatori, considerăm că la elaborarea Codului Rețelei trebuie să participe toți actorii pieței de gaze.

Prezentăm mai jos tematica primei noastre întâlniri:

  1. De ce nu funcționează Codul Rețelei în România?
  2. Piața liberă de gaze presupune reguli, Codul Rețelei fiind un pilon central în funcționarea acesteia.
  3. Cum afectează stabilirea Prețului Corect la Gaze nefuncționarea Codului Rețelei?
  4. Codul Rețelei incotro?

Asociația Energia Inteligentă își propune ca această întâlnire să fie doar o primă întâlnire în care să se discute pe marginea Codului Rețelei, urmând ca pe viitor împreună cu cei interesați să propunem un Cod de Rețea care să asigure buna funcționare a pieței de gaze, să răspundă provocărilor actuale și să permită atingerea Prețului Corect La Gaze.

Convinşi fiind de oportunitatea acestui eveniment pentru instituția pe care o reprezentaţi, vom fi onoraţi de participarea Dumneavoastră la această dezbatere.

Participarea este liberă pe baza înregistrării formularului atașat, toate costurile acestui eveniment fiind susținute de Asociația Energia Inteligentă.

Evenimentul va avea loc în data de 15 februarie la Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB),Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, etaj 2,  Aula Carol I, între orele 11,00-13,00.

 

 

About Dumitru Chisalita 147 Articles
Facultatea de Inginerie Sibiu - Specializarea Ingineria și managementul sistemelor de producție, masterate în “Valorificarea Gazelor Naturale” Universitatea Sibiu, în „Managementul și marketingul petrolului” Universitatea Petrol și Gaze Ploiești, în „Modernizarea energetică a clădirilor” Universitatea Brașov. Titlul Ştiinţific în domeniul Științe Inginerești, Specializarea Mecanica fluidelor. Expert tehnic extra judiciar și consultant in domeniul petrol si gaze eliberat de Asociația Experților Europeni Agreați din Paris si Expert tehnic judiciar în domeniul petrol și gaze în cadrul Ministerului Justiției.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*