Proiect de țară ”Punct și de la capăt pe Piața de Gaze și Energie”

fara-titlauProiectul de țară lansat în februarie 2016, cu scopul de a construi o piață reală a gazelor naturale în România, înlăturând pseudo-piața care favorizează înșelătoria-șantajul-manipularea sau chiar ”furtul legal”.

Motivația demarării acestui proiect, este determinată de comportamentul neadecvat al instituțiilor responsabile în sectorul gazelor naturale, lipsa dialogului între societatea civilă și aceste instituții, lipsa oricăror reacții la ”vocea străzii”, lipsa transparenței în procese decizionale, manipularea pieței gazelor, intervenția abuzivă în piață, încălcarea principiilor Directivelor europene, subvenții încrucișate mascate, acte legislative emise sau amânate pentru a favoriza anumiți actori din piață, reducerea nivelului de siguranță în alimentarea cu gaze etc.

Asociația va sprijini, va promova principii și va recomanda soluții pe piața de gaze și energie, inclusiv pentru reformarea pe principii de profesionalism și independență a tuturor instituțiilor statului, fără de care piața gazelor naturale și a energiei electrice  nu va funcționa corect.

Acțiuni:

  • Analize, Opinii și Propuneri de modificare a atitudinilor, comportamentelor, principiilor, legilor, normelor etc., pentru a asigura funcționarea piețelor;
  • Mese rotunde cu scopul de a deschide dialoguri constructive asupra pieței de gaze.
About Dumitru Chisalita 162 Articles
Facultatea de Inginerie Sibiu - Specializarea Ingineria și managementul sistemelor de producție, masterate în “Valorificarea Gazelor Naturale” Universitatea Sibiu, în „Managementul și marketingul petrolului” Universitatea Petrol și Gaze Ploiești, în „Modernizarea energetică a clădirilor” Universitatea Brașov. Titlul Ştiinţific în domeniul Științe Inginerești, Specializarea Mecanica fluidelor. Expert tehnic extra judiciar și consultant in domeniul petrol si gaze eliberat de Asociația Experților Europeni Agreați din Paris si Expert tehnic judiciar în domeniul petrol și gaze în cadrul Ministerului Justiției.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*