About Teodor Chirica
Dr. Teodor Chirica este inginer, avand o bogata experienta de peste 40 de ani in industria energetica din Romania, specializat in energia nucleara. Este implicat activ in dezvoltarea proiectelor CANDU de pe amplasamentul Cernavoda, Romania inca din anii ’70, Dr. Chirica lucrand pentru ISPE, IRNE/CITON si RENEL, precum si pentru CANDU Owners Group, Toronto, Canada, iar apoi a servit in diverse pozitii de conducere in Nuclearelectrica (1998 – 2009) pe care a condus-o in calitate de director general din martie 2005 si pana in ianaurie 2009. De acemenea a fost Director General al AMEC Nuclear Romania (2009-2013), parte a grupului britanic AMEC (astazi AMEC Foster Wheeler), iar din noiembrie 2013 a fost numit director general la Societatea EnergoNuclear, companie de proiect dedicata dezvoltari Unitatilor 3 si 4 de la centrala nucleara Cernavoda. El detine un titlu de doctor in stiinte nucleare obtinut la Universitatea Politehnica din Bucuresti. Dr. Chirica a avut un aport decisiv in infiintarea Forumului Atomic Roman (ROMATOM) in anul 2000 si afilierea acestuia la Forumul Atomic European (FORATOM). Este membru al Consiliului Director FORATOM din 2006 si Consilier Special ROEC de la inceputul anului 2015.